четвъртък, 15 декември 2011 г.

Путки

Педерастията е като Селянията. Използва се за едно, а често означава нещо коренно различно.
Педерастия е да не държиш на думата си.
Педерастия е да лъжеш, да се криеш. Педерастия е да ти липсва мъжество - качество, характерно за всеки достоен човек.
Мъжеството, от своя страна, е липса на страх от това да се изправиш ОЧИ В ОЧИ. Смелост да ГОВОРИШ. Смелост да признаваш ГРЕШКИТЕ си. Благородство. Готовност да подадеш ръка на ДРУГ. Понякога и себеотрицание.

Да си Путка е горе долу като това да те тресе Педерастията. Отново смисълът на думата няма пряка връзка с общоприетото й значение. Да си Путка е да говориш едно, а да вършиш друго. Да си Путка е да увърташ и да не можеш да дадеш конкретен отговор на конкретно зададен въпрос. Путката се отнася към анатомията, както Педерастията - към сексуалността. Твърда взаимосвързаност няма. Там всичко е меко.

Да си Путка не е яко. Не е като да си Пиченце. Това е друго. Може да си ебати Пичето и ебати Пича едновременно. Но ако си Путка, едва ли си Пич. Най-вероятно си обикновен Педераст, на който само Пичета са му в главата. Нямаш ли Мъжество обаче, ориентирай се към Тъпи путки за по-сигурно.

Това, за жалост, съдейки по досегашната статистика, ще е най-четената публикация в този блог.
Тури му пепел.

И преди финала: Замислял ли си се дали не си човек, който не държи на думата си, лъже, крие се, страхува се да се изправи очи в очи с хора и проблеми, няма смелост да говори с тях за тях, не признава грешките си и не се интересува от другите, говори едно, а върши друго, увърта и дава уклончиви и неясни отговори на конкретни въпроси? Не?  Разбира се. Що за нелеп въпрос, всъщност...

3 коментара:

Марк каза...

В някои случаи, ако човек си отговори на зададения по-горе въпрос (сложно съставно), това може да промени живота му. С интерес бих прочел/изслушал всякакви препоръки за това КАК един човек да бъде накаран да си го зададе и да му отговори, без това да му подейства саморазрушително. Подчертавам, търси се универсален подход, алгоритъм, тъй като идивидуални начини очевидно съществуват, но те не могат да бъдат възпроизведени върху "широките маси" :))

izarda каза...

Ами...и на мен би ми било интересно да срещна такъв алгоритъм....засега обаче въпросът си остава нелеп :)
Нали между съзнавано и несъзнавано имаше някаква цензура...В този случай, ако трябва да я облека в образ, тя е 120 кг. с плочки, ланец и кух поглед...няма проглеждане.

Марк каза...

:)

Да, обаче твоята формулировка (образ) има не толкова сложно решение. Но задачата може да има и друго, по-объркващо условие - защото същият въпрос много често се отнася до елегантни, интелигентни (или поне образовани) мъже с прилична обща култура, които се държат по абсолютно същия начин, като п***и.

Човек лесно се отказва от бита карта, просто я захвърля, но ако битата карта се е маскрала като асо, тогава някой (някоя) може да реши да я стиска до край, на пълна загуба.